Evelien Hendriks-Cinque

Acupuncturist, massagetherapeut, Tai Chi en Qi Gong docent

In 2003 heb ik voor het eerst kennis gemaakt met de Traditionele Chinese Geneeswijze in de vorm van Tai Chi. Deze bewegingsvorm fascineerde mij en dit heeft ertoe geleid dat ik meer over de filosofie achter Tai Chi en de Traditionele Chinese Geneeskunde te weten wilde komen.

Nadat ik aan het CNGO ben opgeleid tot Tai Chi trainer, ben ik in 2006 naar China gereisd om lessen te volgen aan de Guangxi Normal University te Guilin (China). Hier ben ik, na het succesvol afronden van de cursussen, gecertificeerd voor Tuina massage, Tai Chi (korte Pekingvorm) en Qi Gong (traditioneel en Guolin).

In de jaren daarna heb ik de Tuina therapeutenopleiding, inclusief Kinder Tuina, aan het OTCG in Antwerpen afgerond. De opleiding acupunctuur heb ik bij de academie voor Chinese Geneeswijze Qing-Bai gevolgd. In mijn afstudeerscriptie heb ik mij verdiept in de Chinese diagnose en behandeling van auto-immuunziekten door middel van acupunctuur. Om naast de Chinese geneeswijze een grondige en praktische kennis te bezitten over de westerse geneeskunde, heb ik mijn diploma Westers Medische Basiskennis behaald aan de academie voor Chinese Geneeswijze Qing-Bai. Om mijn kennis te verdiepen volg ik geregeld internationale en nationale bijscholingen over onder andere auto-immuunziekten, fibromyalgie, behandelmethoden, kanker etc.

Naast mijn werkzaamheden in mijn praktijk, ben ik bestuurssecretaris van Stichting Maximaal Gezond. Dit is een netwerk van zorgprofessionals die zich inzetten voor een gezondere wijk rondom het Máximapark in Leidsche Rijn Utrecht, Vleuten en De Meern.

images (5)