Evelien Hendriks-Cinque

Acupuncturist, massagetherapeut, Tai Chi en Qi Gong docent

In 2003 heb ik voor het eerst kennis gemaakt met de Traditionele Chinese Geneeswijze in de vorm van Tai Chi. Deze bewegingsvorm fascineerde mij, omdat ik hier zoveel rust uit haalde en me veel beter kon focussen op het hier en nu. Deze fascinatie heeft ertoe geleid dat ik meer over de filosofie achter Tai Chi en de Traditionele Chinese Geneeskunde te weten wilde komen.

Nadat ik aan het CNGO ben opgeleid tot Tai Chi trainer, ben ik in 2006 naar China gegaan om een bijscholingsprogramma te volgen aan de Guangxi Normal University te Guilin. Hier ben ik, na het succesvol afronden van de cursussen, gecertificeerd voor Tuina massage, Tai Chi (korte Pekingvorm) en Qi Gong (traditioneel en Guolin). Sinds 2007 geef ik Tai Chi en Qi Gong lessen in De Meern.

In de jaren daarna heb ik de Tuina therapeutenopleiding, inclusief Kinder Tuina, aan het OTCG in Antwerpen afgerond. De opleiding acupunctuur heb ik bij de academie voor Chinese Geneeswijze Qing-Bai gevolgd. In mijn afstudeerscriptie heb ik mij verdiept in de Chinese diagnose en behandeling van auto-immuunziekten door middel van acupunctuur. Om naast de Chinese geneeswijze een grondige en praktische kennis te bezitten over de westerse geneeskunde, heb ik mijn diploma Westers Medische Basiskennis behaald aan de academie voor Chinese Geneeswijze Qing-Bai.

In 2011 opende ik mijn praktijk in De Meern, Utrecht. Aangezien veel van mijn cliënten kampten met gynaecologische klachten, ben ik me in de loop der jaren gaan specialiseren in menstruatiestoornissen, overgangsklachten en het ondersteunen van vrouwen met de diagnose borstkanker. Om mijn kennis op dit gebied te verdiepen volg ik geregeld internationale en nationale bijscholingen.

Naast mijn werkzaamheden in mijn praktijk, ben ik bestuurssecretaris van Stichting Maximaal Gezond. Dit is een netwerk van zorgprofessionals die zich inzetten voor een gezondere wijk rondom het Máximapark in Leidsche Rijn Utrecht, Vleuten en De Meern.

images (5)