Tai Chi & Qi Gong

Tai Chi
Tai Chi is van oorsprong een vechtkunst maar tegenwoordig wordt Tai Chi vooral als bewegingskunst gezien, waarbij het gezondheidsaspect een belangrijke rol speelt. De Tai Chi vorm die u leert (korte yangvorm van Chi Kiang Tao) bestaat uit 48 bewegingen, die elkaar vloeiend opvolgen. De bewegingen worden langzaam, ontspannen en zonder tegenstander uitgevoerd. Het doel van de vorm is om de chi (levensenergie) goed door de energiebanen in het lichaam (meridianen) te laten stromen. Gezond zijn betekent in de Chinese geneeswijze namelijk dat je chi vrij door je lichaam circuleert zonder dat deze stagneert of wordt geblokkeerd.
Naast de vorm bestaan de lessen uit Qi Gong oefeningen.

Qi Gong
Qi of Chi is het Chinese woord voor levensenergie. Alles wat leeft heeft chi. Qi Gong betekent het oefenen met chi of het werken met de levensenergie. Door middel van de Qi Gong oefeningen leer je hoe je de energiestroom en energieverdeling kunt beheersen om de gezondheid te verbeteren en lichaam en geest in balans te brengen. Qi Gong bestaat uit op zichzelf staande oefeningen voor self-healing en meditatie. Door de verschillende oefeningen wordt energie opgewekt en opgeslagen in het lichaam. De oefeningen zijn eenvoudig uit te voeren en vormen de basis voor de juiste houding van de Tai Chi bewegingen.

Voor wie?
Tai Chi en Qi Gong is voor iedereen. De technieken kunnen aangepast worden aan de lichamelijke conditie van de deelnemers. Tai Chi en Qi Gong hebben de reputatie om verlichting te geven aan vele lichamelijke en psychische klachten. Door de oefeningen verbetert o.a. de ademhaling, bloedcirculatie, energiecirculatie, balans en emotionele gesteldheid.
De fysieke en mentale training in Tai Chi maakt de be-oefenaar fysiek, mentaal en spiritueel sterker. De vloeiende bewegingen maken het lichaam soepeler, de spieren veerkrachtiger en de lichaamshouding ontspannen met goede balans en gekalmeerde emoties.

Tijd en locatie
Seizoen 2018-2019 start op 10 september 2018
Tijd: Maandag 19.45-21.00uur

Locatie: Gymzaal Ten Veldestraat 94 De Meern

Kosten
Trimester abonnement (14 lessen): € 137,50
Een proefles: € 10,-
Een losse les: € 13,-

Tussentijds instromen is mogelijk.

 

Comments are closed.

Oriental Wellness ~ St. Pietersberg 70, 3453 PL De Meern ~ Tel: 06 - 28137135 ~ E-mail: info@orientalwellness.nl ~ geregistreerd bij NVTCG Zhong