Wie ben ik?


Mijn naam is Evelien Hendriks-Cinque, ik ben gediplomeerd acupuncturist, massagetherapeut en Tai Chi / Qi Gong docent. Oriental Wellness heb ik in 2007 opgericht.

In 2003 heb ik voor het eerst kennis gemaakt met de Traditionele Chinese Geneeswijze in de vorm van Tai Chi. Dit heeft ertoe geleid dat ik meer over de filosofie achter Tai Chi en de Traditionele Chinese Geneeskunde te weten wilde komen.

Nadat ik aan het CNGO ben opgeleid tot Tai Chi trainer, ben ik naar China gereisd om lessen te volgen aan de Guangxi Normal University te Guilin (China). Hier ben ik, na het succesvol afronden van de cursussen, gecertificeerd voor Tui Na massage, Tai Chi (korte Pekingvorm) en Qi Gong (traditioneel en Guolin). In 2007 ben ik vervolgens gestart met het geven van Tai Chi lessen.

In de jaren daarna heb ik de Tuina opleiding, inclusief Kinder Tuina, aan het OTCG in Antwerpen gevolgd. De opleiding acupunctuur heb ik afgerond bij de academie voor Chinese Geneeswijze Qing-Bai. In mijn afstudeerscriptie heb ik mij verdiept in de Chinese diagnose en behandeling van auto-immuunziekten.  Om mijn kennis te verdiepen volg ik geregeld internationale nascholingen over onder andere auto-immuunziekten, fibromyalgie, behandelmethoden etc.

Om naast de Chinese geneeswijze een grondige en praktische kennis te bezitten over de westerse geneeskunde, heb ik mijn diploma Westers Medische Basiskennis gehaald aan de academie voor Chinese Geneeswijze Qing-Bai. Ook hiervoor volg ik nog geregeld nascholingen.

Naast mijn werkzaamheden in mijn praktijk, ben ik sinds 2017 secretaris van Maximaal Gezond. Dit is een netwerk van professionals die zich inzetten voor een gezondere wijk rondom het Máximapark.

Comments are closed.

Oriental Wellness ~ St. Pietersberg 70, 3453 PL De Meern ~ Tel: 06 - 28137135 ~ E-mail: info@orientalwellness.nl ~ geregistreerd bij NVTCG Zhong